Wijknieuws

Zwerfvuil-opruimactie 2019

De stad Leuven organiseert regelmatig opruimacties voor zwerfvuil. Leuvense verenigingen en scholen die zwerfvuil opruimen, kunnen een subsidie krijgen van € 250 of meer. Hiervoor moet je in totaal minimaal 50 uren “presteren”, bv. 5 uren met 10, 2 uren met 25, etc.

De actie gaat door op zondag 24 maart tussen 10h00 en 13h00. We mikken op 20-25 deelnemers, dan kunnen we het beperken tot 2 – 2,5uur werk.

We zijn ondertussen ingeschreven voor de actie en onze zone is: tussen Locomotievenpad en Schurmanstraat, Opvoedingstraat, Cristianlaan, parkjes tussen Valvekensstraat / Opvoedingstraat en park tussen Cristianlaan & Lolanden.

De stad stelt ter beschikking: handschoenen, grijpers, vuilzakken, gele hesjes. Na de actie is een verklaring op eer in te dienen + een deelnemerslijst. Zie ook website van de stad Leuven.

Iedereen is welkom. Om het werk en de nodige tijd in te kunnen schatten vragen we om zich op voorhand aan te melden via mail of rechtstreeks bij Stijn (Opvoedingstraat 4). We sturen aan iedereen die aangemeld is een kleine herinnering met de details – startuur, trefpunt…

Hal 5 heeft ook aangeboden om mee te doen omdat zij ook vaak geconfronteerd worden met zwerfvuil in hun omgeving. Hoe talrijker we zijn, hoe sneller en effectiever we gedaan hebben.


Afspraak dus zondag 24 maart om 10u voor Hal 5!

Nieuwjaarsfeest 2019

Wat het weer betreft, kon het niet beter vallen - stralende zon, blauwe hemel... Voord e wandeling stond dus zeker niets in de weg. Herman gidste ons door de nieuse wijken van de kop van Kessel-Lo tot aan de verniewde Martelarenlaan/Spoordijk. Zo hebben we weer heel wat geleerd over de geschiedenis van onze wijk en directe omgeving. Dan terug naar het zaaltje, waar het feest begon - met een glühwein om te bekomen van de wandeling... Het was heel gezellig, buren hadden allerlei lekkers meegebracht, en om af te sluiten hebben dan nog wat liedjes gezongen met begeleiding van twee gitaristen. Een steekproefje van onze zangkunsten is op Youtube te bewonderen en de foto's van het evenement zijn hier te bekijken.

Speelstraat in de Opvoedingstraat en de Cristianlaan

Programma van speelstraat Cristianlaan

In de Cristianlaan vindt de speelstraat naar goede gewoonte plaats tijdens het weekend van 25/26 augustus. Hiernaast is het volledige programma.

De  Opvoedingstraat is er na lange pauze ook weer bij en zal op elke zondag van de maanden juli en auguistus speelstraat zijn. Met de speelstraat willen we vooral doorgaand verkeer verhinderen, zodat de kinderen vrij kunnen spelen op straat, en uiteraard kunnen de volwassenen de straat dan ook inpalmen voor een drink / BBQ/ …

Indien er buren voor laden / lossen de straat in moeten, dan is dat uiteraard geen probleem.

De meters / peters van de speelstraat Opvoedingstraat zijn:

  • Stijn Cools
  • Kirsten O
  • Nele Gabriels
  • Jessy Dezutter
Op zondag 15 juli hebben de buren van de Opvoedingstraat spontaan een barbecue georganiseerd. Leuk moment om te delen terwijl de kinderen zich op een autovrije straat amuseerden. Hiernaast en hieronder enkele foto's (klik om te vergroten).