Wijknieuws

Nieuwjaarsreceptie 2020

De receptie vond dit jaar weer plaats in het zaaltje Opvoedingstraat 19 op zondag 19/01/2020 vanaf 17u.

Programma
  • 17u: Aperitief
  • 18u: koor van de orthodoxe parochie St-Matheus
  • 18u30: eten, gezellig samen zijn
  • 21u: einde

Het was best gezellig, zoals blijkt uit de foto's van het evenement.

Het koor van de orthodoxe parochie St-Matheus, onder leiding van buurvrouw Natalja Žickaja, bracht prachtige kerkelijke liederen uit de orthodoxe liturgie.

Bugari Express in Concert

Buurtcomité Opvoedingstraat en omgeving organiseerde op zaterdag 16 november om 20u optreden van Bugari Express in het zaaltje in de Opvoedingstraat 19, Kessel-Lo.

We sprongen aan boord van de Bugari Express en lieten ons meevoeren op een fabelachtige muzikale reis! Van de grimmige Balkan tot het hete Argentinië. Van melancholie tot weemoed, passie en vreugde.
Bugari Express zijn zes muzikanten: Stijn Verhofstad (accordeon), Christy Collet (viool), Katleen Van Impe (viool en ex-bewoonster van de Opvoedingstraat), Philippe Roquelle (klarinet), Djama Daher (percussie) en Jef Gravez (contrabas).

Voorprogramma: Jan Van Melkebeke (ex- zanger van de legendarische Steve Turcksin’ Band)  en punkpoëet Didi de Paris.

Bekijk hier de affiche met het volledige programma of bezoek de Facebook pagina van het evenement.

Hier ook enkele foto's...

Dag van de buren 2019

Vrijdag 24 mei was het weer zover: aperitief op de stoep dankzij de Dag van de buren.

We begonnen er aan rond 17u in de buurt van Opvoedingstraat 16, om later de straat over te steken naar de overbuur om nog even van het avondzonnetje te genieten.

Bedankt aan iedereen die er was, zelfs een buur van lang geleden kwam even langs met de fiets van Heverlee!

Hieronder nog enkele foto's...

Zwerfvuil-opruimactie 2019

De stad Leuven organiseert regelmatig opruimacties voor zwerfvuil. Leuvense verenigingen en scholen die zwerfvuil opruimen, kunnen een subsidie krijgen van € 250 of meer. Hiervoor moet je in totaal minimaal 50 uren “presteren”, bv. 5 uren met 10, 2 uren met 25, etc.

De actie ging door op zondag 24 maart tussen 10h00 en 13h00. We waren in totaal met zo'n 17 vrijwilligers en we hebben 15 zakken zwerfvuil opgeruimd tussen Locomotievenpad en Schurmanstraat, Opvoedingstraat, Cristianlaan, de parkjes tussen Valvekensstraat / Opvoedingstraat en het park tussen Cristianlaan & Lolanden.

De stad stelde al het nodige materiaal ter beschikking: handschoenen, grijpers, vuilzakken, gele (het waren eigenlijk wel groene) hesjes. Hal 5 had ook meegeholpen met reclame en actieve deelname.

Zie ook website van de stad Leuven.

Nieuwjaarsfeest 2019

Wat het weer betreft, kon het niet beter vallen - stralende zon, blauwe hemel... Voord e wandeling stond dus zeker niets in de weg. Herman gidste ons door de nieuse wijken van de kop van Kessel-Lo tot aan de verniewde Martelarenlaan/Spoordijk. Zo hebben we weer heel wat geleerd over de geschiedenis van onze wijk en directe omgeving. Dan terug naar het zaaltje, waar het feest begon - met een glühwein om te bekomen van de wandeling... Het was heel gezellig, buren hadden allerlei lekkers meegebracht, en om af te sluiten hebben dan nog wat liedjes gezongen met begeleiding van twee gitaristen. Een steekproefje van onze zangkunsten is op Youtube te bewonderen en de foto's van het evenement zijn hier te bekijken.

Speelstraat in de Opvoedingstraat en de Cristianlaan

Programma van speelstraat Cristianlaan

In de Cristianlaan vindt de speelstraat naar goede gewoonte plaats tijdens het weekend van 25/26 augustus. Hiernaast is het volledige programma.

De  Opvoedingstraat is er na lange pauze ook weer bij en zal op elke zondag van de maanden juli en auguistus speelstraat zijn. Met de speelstraat willen we vooral doorgaand verkeer verhinderen, zodat de kinderen vrij kunnen spelen op straat, en uiteraard kunnen de volwassenen de straat dan ook inpalmen voor een drink / BBQ/ …

Indien er buren voor laden / lossen de straat in moeten, dan is dat uiteraard geen probleem.

De meters / peters van de speelstraat Opvoedingstraat zijn:

  • Stijn Cools
  • Kirsten O
  • Nele Gabriels
  • Jessy Dezutter
Op zondag 15 juli hebben de buren van de Opvoedingstraat spontaan een barbecue georganiseerd. Leuk moment om te delen terwijl de kinderen zich op een autovrije straat amuseerden. Hiernaast en hieronder enkele foto's (klik om te vergroten).